V-TAC rasveta

Poštovani kupci, odaberite artikle iz kataloga i pošaljite nam upit kako bi smo Vam kreirali najbolju ponudu!

Kategorija:

Z-Wave Tehnologija

Z-Wave je standard bežične komunikacije koji je razvijen 2001. Prvi proizvodi su izašli 2004na tržište. 2005. godine je osnivanje Z-Wave Alijanse. Prvi evropski proizvođač Z-Wave uređaja bila je danska kompanija Danfoss, prvi nemački proizvođač bila je elektrodistribuciona kompanija Merten GmbH (koja je sada deo kompanije Schneider Electric).
Da bi se povećala upotrebljivost, uveden je Z-Wave Plus standard, koji pojednostavljuje uključivanje uređaja. Od 2016. godine pametni kućni software „Z-Way“ sadrži gotove aplikacije. Dakle, pametni dom može takođe da se realizuje bez znanja programiranja.
Frekvencija Z-Wave nudi nisku potrošnju energije i visoku bezbednost. Sveobuhvatna specifikacija svih komunikacionih aspekata i sertifikacija proizvoda garantuje potpunu interoperabilnost svih Z-Wave uređaja.
Ponosni članovi Z-Wave Alijanse je udruženje sa preko 600 proizvođača i pružalaca usluga, koji proizvodi i razvija proizvode za automatizaciju bežičnog doma koristeći Z-Wave tehnologiju. Centralni zadatak Alijanse je da obezbedi interoperabilnost između različitih Z-Wave uređaja. Ovo je osigurano procesom sertifikacije koji omogućava korišćenje logotipa Z-Wave. Samo ovi proizvodi su u potpunosti kompatibilni sa Z-Wave specifikacijama.

ZigBee   Tehnologija

ZigBee je bežična komunikacija sa malim obimom podataka i niskom potrošnjom energije za kućnu automatizaciju sa fokusom na mreže do 100 metara. ZigBee uređaji komuniciraju u mesh mreži. To znači da ako jedna putanja komunikacije u ZigBee mreži ne uspe, koristiće se druga putanja u mreži.
Prva ZigBee specifikacija izašla je na tržište 2004 godine. Sada se smatra zastarelom i zamenjena je potpuno izmenjenom verzijom 2006 godine. 2007. godine pojavio se ZigBee Pro. Usmeren je na aplikacije kojima je potrebna niska stopa podataka i minimiziranje potrošnje energije. U decembru 2016. godine izdata je protokol verzija 3.0 za 20 sertifikata 8 proizvođača za promovisanje standardizacije u IoT sektoru.
Ime ZigBee je proizašlo iz „zig-zag (cik-cak ) plesa“ medonosnih pčela, a tehnologiju je razvila ZigBee Alijansa, koja je 2002 osnovana. Alijansa trenutno ima više od 230 kompanija i pokreće svetski razvoj tehnologije. Da bi se obezbedila kompatibilnost Zigbee uređaja od različitih proizvođača, većina Zigbee mrežnih kanala primenjuje različite profile standarda.

EnOcean Proizvodi

Podaci o senzorima su ključ za IoT aplikacije u pametnim zgradama. Naši senzori koji se samostalno napajaju komuniciraju putem bežičnih standarda (EnOcean, Zigbee, Bluetooth) i mogu se neprimetno integrisati u IoT aplikacije.

Energetsko napajanje

Naši senzori za prikupljanje bežične energije i prekidači prikupljaju i štede najsitnije količine energije iz svog okruženja
Da li znate onaj utešni osećaj kada vas sunce obasja u ranim letnjim danima ili kada udišete svež vazduh u šumi? Ovo može biti pravi energetski podsticaj! I to je upravo ono što napaja naše samo-moćne senzore i prekidače. Ne oslanjaju se na baterije ili žice da bi stekli energiju, već je „skupljaju“ iz vazduha.
Preciznije, oni svoju energiju dobijaju na razlikama u kretanju, svetlosti i temperaturi. Ovaj princip koji se zove energetska žetva nije samo niskobudžetna alternativa baterijama i žicama, očigledno je mnogo održiviji.
Kombinujemo minijaturne energetske žeteoce i ultra-nisku tehnologiju bežične energije kako bismo kreirali senzorska rešenja bez održavanja za korišćenje u zgradama, pametnim domovima i industrijskim aplikacijama, kao i za Internet of Things.

Kako to funkcioniše
Da li ste znali da pritiskanje dugmeta oslobađa dovoljno energije da prekidač upali svetla ili kućne aparate? Energetska žetva to omogućava. Postoji mali elektromehanički energetski konvertor unutar naših modula za prekidače bez baterije koji koristi ovaj pokret za generisanje energije za slanje radio signala. Zamislite.

Odlična stvar je što prekidači za energetsko napajanje ne izgledaju drugačije od konvencionalnih modela – možete da birate između jednostavnih prekidača uključeno/isključeno ili gore/dole do kliznih i rotirajućih kontrol-prekidača za kontrolu intenziteta svetlosti i boje, grejanja, kućne zabave ili sigurnosnih sistema. Uvek su spremni za trnutnu upotrebu i svako u kući može da ih koristi.
Štaviše, nismo ograničeni na bežične prekidače. Ova tehnologija jednako dobro funkcioniše i za kontakt-senzore za prozore koji vas obaveštavaju kada je prozor otvoren ili senzori protiv vlage- vode. Koriste materijal koji se proširi, a kada se proširi aktivira elektromehanički konvertor energije, tj. proces proizvodnje električne energije malog intenziteta. Instalirani ispod veš mašine ili kade, takvi senzori sprečavaju poplavu i veća oštećenja vodom.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „V-TAC rasveta“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa

Prelazite na ViMonsPowerBox.Com sajt

This will close in 5 seconds